Briose cu branza si chimen

Briosele acestea sunt bune pe post de aperitiv sau de gustare pentru copii. Și mai mult de atât sunt bune și pentru păcălit oamenii dacă le duci la birou și nu spui nimănui că nu sunt desert 🙂 .

Ingrediente:

2 ouă
75g unt topit
2 linguri smântâna
150g lapte
150g brânză (eu am pus telemea de vacă și telemea de oaie)
250g făină
1/2 pliculeț praf de copt
sare
chimen

Opțional:
Eu am împărțit compoziția în 2 părți egale, în jumătate am pus chimen. Apoi am împărțit iar cealaltă jumătate și am pus oregano și măsline în jumătate și ceapă verde tăiată mărunt în cealaltă jumătate. Am vrut să încerc mai multe combinații. David le-a preferat pe cele cu măsline și oregano, cică sunt grecești.

Mod de preparare:

Într-un vas am batut ouăle și apoi am pus untul topit, smantana, laptele și branza dată pe răzătoare. Am adăugat făina amestecată cu praful de copt, puțină sare si semințe de chimen.

După ce am omogenizat compoziția, am pus în formele de briose, tapetate cu hârtie de copt și le-am dat la cuptorul preincalzit la 180 de grade.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: