Briose cu banane si iaurt (fara zahar)

Când avem planificate expediții, îmi place să fac brioșe sau biscuiți, să luăm cu noi să avem de ronțăit. Plus că mândrul e pasionat de gătit, așa că a devenit activitatea noastră de relaxare. Brioșele acestea fără zahăr au avut ceva succes în gașca de prieteni pitici ai noștri 🙂 .

Ingrediente (12 brioșe):Briose cu banane si iaurt (fara zahar)1
2 banane
2 ouă
150g iaurt grecesc 10% grăsime
3 linguri miere
160g făină
½ plic praf de copt
vanilie
Opțional pentru ornat:
Fructe, stafide, nucă, alune, migdale, ciocolată albă

Mod de preparare:
Am pisat bananele cu o furculiță, am pus ouăle și am bătut bine tot cu furculița, apoi am adăugat iaurtul, mierea lichidă (eu am folosit miere naturală direct de la producător – Dulce de Amara) și vanilia și am amestecat. Peste am pus făina și praful de copt și am incorporat bine. Am umplut pe trei sferturi, formele de brioșe unse cu puțin ulei, am pus pe deasupra căpșuni, alune, ciocolată albă, nuci, migdale și stafide și am dat la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 20 minute.

Briose cu banane si iaurt (fara zahar)

Când am făcut rețeta asta, m-am tot gândit la colega mea Andreea, care spune că am rețete simple, care nu sunt chiar simple 🙂 . Ei, asta cum e, Andreea? 🙂

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: