Blocul in culori  – joc complex, dar simplu de facut

David este la etapa în care a învățat să numere până la 10, fără 3 și 6, fiindcă le uită, csf, ncsf cum s-ar zice 🙂

Prin urmare ne-am concentrat joaca pe numărat mașini, carioci, Lego, bani, cam ce predomină la noi prin casă 🙂 . Hai că sunt pusă pe șotii azi. Ultima găselniță care a funcționat bine a fost “ blocul în culori “, David l-a botezat așa. Este ușor de realizat și are multe funcții, poate ajuta copilul să învețe să numere, să își fixeze noțiunea de ”culori”, să își dezvolte motricitatea fină, logica și capacitatea de a asocia elemente. În plus, copilul se poate juca singur sau cu un partener.

Ce materiale am folosit:
– Un carton – am tăiat fața unei cutii. Vă recomand carton alb pentru a ieși culorile cât mai reale;
– Piese Lego (puteți să înlocuiți cu mingiuțe, pom-pom, bețe din lemn, paie, creioane etc, orice aveți în casă mai multe la număr și culori cât mai diverse);
– Creion;
– Cuter;
– Acuarele.

Cum am procedat:
Pe o bucata de carton alb, am desenat, cu un creion, forma pieselor și am decupat folosind un cuter.

Blocul în culori1

Am colorat cu acuarele, în jurul dreptungiurilor, și pe o parte și pe alta a cartonului. Într-un castron am adunat mai multe piese Lego și ne-am pus pe joacă. Ce ne-a plăcut nouă cel mai mult a fost să cerem un anumit număr și o anumită culoare, iar celălat să le ofere, de exemplu eu îi spuneam ”David, dă-mi te rog, 4 piese verde deschis” și el le introducea în dreptunghiul colorat cu verde deschis și număra 1,2,3,4.

Blocul în culori2 Blocul în culori6

 David, 3 ani și 1 lună

Din acest motiv am ales să pictez cartonul pe ambele părți, așa este mai ușor să verifici dacă a respectat culoarea cerută și poți la rândul tău să îi oferi piesele pe care le cere.

Blocul în culori4

De asemenea se poate juca și singur: sprijini (inclinat) cartonul pe un perete, îi oferi castronul cu piese și el le introduce pe rând, prin a asocia culorile pieselor cu cele ale dreptunghiurilor. Sigur că nu e la fel de distractiv ca jocul în doi 🙂 .

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: