Bilute cu biscuiti, nuca si ciocolata

Nu știu cum ați petrecut voi prima zi din an, dar vă zic cum m-am distrat eu, ca o băbuță, m-am plimbat prin parc, am citit, am făcut ceva dulce și am văzut un film cu floricele :).

M-am uitat în ascunzătoarea cu dulciuri din casă și m-am speriat de câți Moși de ciocolată avem așa că m-am pus pe gândit ce să fac cu ei. Când primește David ciocolată, noi o pitim în ascunzătoare și apoi eu o folosesc la prăjituri, de obicei la negresă sau la prăjitura cu brânză..

Ingrediente:
– 250g biscuiți (am avut integrali cu unt)
– 100g miez de nuca
– 100g ciocolată (un Moș de ciocolată)
– 1 lingură de cacao
– 100ml lapte
– 100g unt
– 40g zahăr brun
– Esență de rom

Mod de preparare:
Într-o cratiță am pus untul, laptele, zahărul, esența de rom și ciocolată și le-am pus pe foc la topit. Când a devenit o compoziție omogenă am lăsat-o la răcit timp în care am măcinat mărunt (cu blenderul) miezii de nucă și biscuiții și i-am pus într-un castron. Am turnat compoziția lichidă peste amestecul solid și am amestecat cu o lingură. La partea asta va sfătuiesc fie să nu turnați toată partea lichidă din prima, fie să mai aveți biscuiți de rezervă, depinde mult de cât absorb biscuiții.

Din compoziție am făcut biluțe mici, puteți să faceți și mari dar eu am zis să nu mă risc cu David, dacă cere, îi dau una și gata, una mică 🙂

Rețete culinare și mâncăruri

Deserturi

Dulciuri fără zahăr

Rețete pentru bebeluși

Rețete pentru copii peste 2 ani

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: