Batranul din munti si vorbele sale

Ne-am oprit intr-un satuc, in munte, la semafor, fiindca era drumul in reparatie. Am stat mult timp pe loc. Trecea un batranel cu baston, pe langa geamul nostru. Ne vorbea. L-am coborat si l-am ascultat cum povestea de armata facuta la Bucuresti si vremurile grele demult trecute:

– … Taica, daca aveti sanatate si viata buna in familie si copii sanatosi, apai aveti de toate, ne spune batranul cu ochii lui albastri inlacrimati si vocea tremurand.

Nu am avut curaj sa ii rapund nimic. L-am privit plangand si eu. Cata durere ascundeau ochii lui atat de albastri. Cat adevar graiau vorbele sale. Ai dreptate taica, stiu, prea bine stiu si cum e sa ai si cum e sa nu mai fie. Nu ca as fi inteles exact cate aveam pana nu a mai fost.

Atat va doresc si eu, sa aveti sanatate, copii sanatosi si viata buna in familie! Atat e suficient!

Batranul din munti si vorbele sale

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: