Balul Caritabil “Flori de Speranta”

Ca părinte, știu că apariția unui copil aduce multă fericire, dar și multe responsabilități … traduse uneori și în cheltuieli suplimentare. Iar după mulți ani de lucrat în domeniul social știu că, pentru o familie care supraviețuiește la limită cu venitul, poate chiar trage de la lună la lună și câteva datorii, orice ajutor financiar poate fi un imbold în a decide să nu abandoneze copilul în grija statului.

Anul acesta cluburile Rotaract din București organizează prima ediție a balului caritabil “Flori de Speranță”, pe 8 aprilie 2017, la Hotel Radisson Blu,  eveniment prin care își propun să strângă fondurile necesare pentru a oferi 50-70 de “Trusouri pentru nou – născuți”,  pentru mamele cu risc social din cadrul maternitӑţii Spitalului Universitar de Urgenţӑ Bucureşti.  Acesta trusou le poate asigura mamelor un minim necesar creșterii și îngrijirii copilului în primele sӑptӑmâni de viață, dar și securitatea acestuia (cutia în care se livrează aceste produse poate fi utilizată ca pătuț pentru copii – detalii aici), măsură ce ar putea contribui și la scăderea numărului de copii abandonați în maternitate.

Conform datelor statistice furnizate de INS, prin programul TEMPO, referitoare la numărul de copii născuți-vii în România:

  • Numărul de născuți vii înregistrat in 2015 a fost de 187.372, iar numărul de copii părăsiți în maternități în anul 2015, pentru care au fost dispuse măsuri de protecție specială, a fost de 332 dintr-un total de 9.722 de copii intrați în sistemul de protecție specială.
  • Numărul născuților-vii înregistrat în 2015 la mame cu vârsta între sub 15 ani și până la vârsta de 19 ani a fost de 18.331 (628 de născuți vii la mame cu vârsta de sub 15 ani și 17.703 copii la mame cu vârsta între 15 și 19 ani).
  • În anul 2015, media anuală a beneficiarilor de alocație pentru susținerea familiei, familie monoparentală cu un venit de până la 200 lei, cu 1 copil a fost de 25.392, iar a familiilor biparentale cu un venit de până la 200 de lei pe membru de familie, cu 1 copil a fost de 50.095, dintr-un total de 277.916 de beneficiari ai acestui drept social.
  • Mai mult de jumătate dintre copiii români se află în risc de sărăcie sau excluziune socială (52,2% în 2012, conf. datelor INS)

Participarea la Balul Caritabil „Flori de Speranţӑ”,  se va face prin achiziţionarea unui bilet cu preţul de 230 lei/ persoanӑ. Acesta include cinӑ festivӑ cu aperitiv, fel principal şi desert, open bar cu bӑuturi alcoolice şi non-alcoolice, candy bar, acces la spectacol de dans contemporan, balet şi vals oferit de Dance Planet by Oana Ioniţӑ, muzicӑ live asiguratӑ de trupa Enjoy Band, acces la licitaţie de obiecte de artӑ şi tombolӑ cu multe surprize. Banii strânși în urma vânzării de bilete vor fi alocații achiziționării “Trusourilor pentru nou – născuți”.

Balul Caritabil Flori de Speranta

Informaţii despre eveniment sau despre achiziţionarea biletelor: 
Alexandra Bran, 0755 850 446, alexandra.bran@rotaract.ro
Silvana Bunea, 0771 494 010, silvana.bunea@rotaract.ro
Donaţii sau plata biletelor se fac în contul IBAN: RO35 RNCB 0067 0953 0987 0001, titular Asociaţia Rotaract Club Bucuresti, banca BCR. Mai multe detalii găsiți pe pagina de facebook evenimentului, aici.

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: