Baiatul meu si martisoarele

Este primul an în care mă regăsesc în postura de mamă de băiat dăruitor de mărțișoare. Inițial am vrut să facem ceva împreună, din mânuțele noastre. Am avut multe idei și extrem de puțin timp, așa că am apelat la tradiționalele tarabe din piață. Nu e cool, dar practic. Prima întrebare a mândrului la auzirea veștii că vom cumpăra marțișoare pentru colegi, a fost dacă își cumpără și lui. Am luat și pentru băieței și pentru fetițe. Eu sunt munteanco-moldoveancă, să înțelegeți, plus că m-am gândit că vor suferi băieții dacă vor primi doar fetele, brățări cu personaje din desene. Operațiunea s-a finalizat prin a opri două brățări și o cutie de bomboane, adică, un exemplar din orice urma să ofere. M-am conformat.

A venit și ziua de azi, a plecat la grădiniță cu o punguță de brățări, nu atât de entuziasmat pe cât eram noi 🙂 :
– David, hai să coborâm din mașină să mergem să dăruiești mărțișoarele … băgați aici și mult entuziasm când citiți.
– Hmmm … mie nu place să fac asta.

Sah-mat! Acolo, în schimb, s-a răzgândit când a văzut o gașcă de copii cu punguțe transparente în mânuțe. Nu pot să vă descriu în vorbe atmosfera. Închipuiți-vă numai, câțiva iezi, țopăind cu punguțe atârnate de mânuțele lor, blocați toți în ușa clasei, să nu omită pe careva, asta când nu uitau ce aveau de făcut și abandonau pungile prin cotloanele clasei. Dar, dacă aveți copii la grădiniță, cred că știți bine și voi imaginea asta 🙂  .

Am primit și eu mărțișorul, dimineață, în baie, când învârteam, semi-adormită, placa în părul zburlit.
– Ia de aisi, mami. Te iubesc! Și îmi întinde mărțisorul cu inimioară.
– Și eu te iubesc, minunea mea.

Baietii si martisoarele1

Inima lui care bate în acord cu a mea, este cel mai de preț mărțișor al meu, pentru totdeauna.

Baiatul meu si martisoarele2

 

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: