Avem nevoie de noi doi, din cand in cand

E vară și o ador, dar am o problemă, se numește vacanță de la grădiniță. Mi-a obosit mintea de la combinații de ”n” luate câte ”k”, care bunic vine, când, cu care frate. Stai că acum avem concediu ”pfiuu am rezolvat”, acum s-a terminat concediul, dar și combinațiile. Și așa a plecat David, de bună voie și nesilit de nimeni, câteva zile la bunici. E ocupat să alerge cățelul prin curte, să se plimbe cu tractorul, să sape cu bețele prin grădină, să îl îndoape bunica cu ciunșpe feluri de mâncare și să își împrospăteze colecția de mașinuțe. Pare mulțumit și fericit acolo. Sigur, nu e varianta ideală, în aia ideală eu nu aveam job și mă plimbam toată ziua după fundulețul lui adorabil.

Noi, acasă singuri, ne regăsim. Dormim îmbrățișați pentru câteva minute până sforăie bărbatul. Ne ținem de mână când mergem pe stradă, vorbim ore în șir despre multe și mai ales despre noi. Ne uităm la filme, mâncăm la restaurant, bem un vim împreună și … Suntem iar noi doi, altfel de noi, cu greutăți, dureri, dar cu iubire și o dorință nebună de a rămâne noi împreună, acum și mâine și peste ani, oricâte ne va mai fi dat să trăim. ”O să fim bine, ai să vezi”, îmi tot spune.

Îmi este dor de David. Număr nopțile cât mai avem de odihnit până ne înghesuie iar, și diminețile de trezit devreme cu el peste noi, să ne îmbrățișeze și să îl pupăm până îl plictisim. Îmi place să fie acasă și îi duc dorul când nu e. Dar mă uit la mine și la Marius zilele astea și cred că avem nevoie de noi doi, din când în când. E bine!

Da, se vede pe fața lui cât de mult îi place să facă poze 🙂

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

  1. Iana

    Voi mereu aveti timp pentru voi doi.Vi se oglindeste in priviri si pe chip dragoste si incredere deplina !Acest lucru imi aduce liniste si pace in suflet.Siu ca vorbele lu’Marius nu sunt vorbe in vant……sigur va fi bine !Va pupam !

    Reply
  2. Pingback: Cand este copilul pregatit sa plece in vacanta la bunici? - FUN Parenting by Cristina Buja

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: