Artist plastic cu acuarele si masini

Zilele trecute, David s-a distrat cu pictatul și mașinile în același timp. La final, spălatul mașinilor a fost super fun, după cum spune mândrul care a stat ocupat cel puțin jumătate de oră … când credeți că am scris eu articolul ăsta? :) Bun birou, baia noastră!

Ce am folosit:
– o coală mare de hârtie
– acuarele
– autovehicule din jucărie
– scotch

Cum am procedat:
David a ales câteva autovehicule (mașini, motocicletă, avion, escavator etc, ideea era să fie cât mai diferite și să le pot scălda apoi în apă, pentru a le spăla). Am fixat cu scotch coala de hârtie pe parchet (am preferat să pun pe jos pentru a putea curăța în cazul în care murdărea … și da, a mai scăpat mașina și pe lângă, dar puțin față de ce mă așteptam :) ). Pe o margine a colii am pus grămăjoare de acuarelă, în ordinea pe care mi-a indicat-o David, apoi a avut liber la pictat. I-am pus aproape o coală de hârtie pe care să parcheze mașinile după ce nu le mai folosea.

Artist plastic cu acuarele si masini1

David – 3 ani și 3 luni

Și i-a plăcut atât de mult încât a doua zi a cerut iar să picteze, imediat ce s-a trezit, nici măcar nu a mai avut răbdare să îl schimb de pijamale. N-am mai avut coli mari așa că s-a mulțumit cu una A4.

Artist plastic cu acuarele si masini2

Puteți folosi activitatea și pentru a-i învăța culorile și asocierea lor, dar pentru asta trebuie să vă asigurați că aveți mașini cu aceeași culoare cu acuarelele.

Care sunt oportunitățile de învățare?
– stimulare senzorială și vizuală
– coordonarea ochi-mână
– recunoașterea culorilor
– conștientizarea spațială și limitarea în spațiu

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

%d bloggers like this: