Am privit spre o reconstructie, dupa ce am urlat pe ruine. Despre asta a fost 2018

Am 33 de ani. Viața mea e altceva decât visam altă dată. Eu sunt alta. Am dat ”reset”. 2018 a bătut la fund orice gând aș fi putut avea eu despre viața mea. N-am încă curaj să vorbesc despre asta.

2018 este anul în care:

Am închis doliul Emmei. Încă doare uneori, de parcă mi-ar înfige cineva, pe neanunțate, o sabie în mijlocului inimii. Am închis doliul. O iubesc, îmi lipsește, aș vrea să trăiască cu mine aici. I-am înțeles drumul. Mă bucur că o am. Mă doare ca dracu uneori, dar măcar nu mai doare în fiecare zi. 

Am făcut pace cu depresia. Mai întâi i-am recunoscut că există. Am privit-o în ochi și i-am spus “Știu ce cauți aici și ce vrei să îmi spui. Poți să rămâi cât e nevoie să pricepem fiecare ce e de priceput, cât avem nevoie să ne ventilam durerile, apoi te voi ruga frumos să pleci. Eu vreau să trăiesc cu toată inima. Până atunci, vino aici să plângem ce avem de plâns.”. Trăiesc!

Am putut să privesc spre o reconstrucție nu doar să urlu pe ruine. Despre asta a fost 2018.

Am fost promovată. Conduc o echipă de oameni diferiți și uneori provocatori, dar ce au în comun este esențial, iubesc ce fac. Ca și mine.

Am învățat să fac aproape orice singură. Cumpărături, gătit, deszăpezit mașina, plătit facturi, dus și luat copil de la grădiniță, cărat televizor uriaș pe scări, scăpat puțin, dar merge 🙂 .

Mi-am rupt absurd un os de la picior și m-am descurcat așa cu David. Am văzut mai multe filme pentru copii decât ar fi fost recomandat pentru vreunul dintre noi. De trăit am trăit cu ce am mai găsit prin frigider. Am descoperit iar ce înseamnă să fii singur și cine îți stă, de fapt, aproape. Tu însuți în primul rând!

Am început un proiect de dezvoltare emoțională pentru copii, proiect cu care visez mai mare decât am fost vreodată capabilă să o fac. Nici cu blogul nu am visat așa.

Am moderat evenimente și am început să îmi pregătesc un portofoliu de cursuri pe care le voi susține anul viitorul în cadrul proiectului unde voi fi specialist de educație parentală. Altceva ce îmi place foarte mult să fac!

Am citit mult, de fapt nu mult, foarte mult 🙂 . Știți, se zice că o femeie în criză emoțională își cumpără pantofi. Eu îmi iau cărți.

Am muncit mult, cu fundația, cu blogul, cu orice. Poate că, o parte era doar ca să fug. Nu e ușor să recunoști unde îți este pusă viața. Altă parte era pentru că iubesc cu adevăr să fac ce fac. Nu mă văd trăind altfel.

N-am mai făcut nimic cu procesul. Mă sufocă furia și tot ce pot să fac este să suport. Atât! Aproape 3 ani de când Emma a murit și niciun răspuns. Asta e România în care trăim! Ca să știți!

Am stat foarte mult cu David. Am râs cu tot sufletul cum uitasem să o fac. Am plâns la fel, cum deja eram prea obișnuită să o fac. Ne-am culcat îmbrățișați în sute de seri. Am adormit cu gândul unul la celălalt în alte zeci de seri. Am învățat să ne cunoaștem, să ne citim unul pe altul, să fim acolo și când e greu și niciodată să nu uităm că ne iubim până dincolo de stele și înapoi. E o minune de copil și sunt atât de norocoasă să fiu mama lui.

Anul acesta am învățat cine sunt și ce vreau, ce simt și de unde vine, mult mai mult decât am fost în stare să o fac în ăialalți 32 de ani.

 

Nu mă întreb ce are să îmi mai aducă 2019, mi-e destul de frică. Voi vedea ce îmi voi aduce eu! Reconstruiesc!

Sursa poza Parenting ADS

 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

2 Comments

 1. Cristina

  Te admir pentru tărie, Cristina! Sunt un om mai bogat fiindcă te cunosc și îți doresc să vină 2019 cu ce ai nevoie! Hugs!

  Reply
  1. Cristina Buja (Post author)

   Iti multumesc tare, tare, mult :* Să îți aducă 2019 numai bine și împlinire:*

   Reply

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: