Activitate de toamna – despre emotii

Zilele trecute am primit prima temă a lui David, de la educatoarele lui care ne-au rugat ca peste weekend să facem împreună cu copiii un proiect cu subiectul ”Toamna”. Da, știu, puteți gândi ”devreme pentru teme”, dar mie mi-a plăcut faptul că ne-a îndrumat să facem o activitate cu copiii noștri. Nu știu câți părinți fac asta de la sine, știu în schimb cât de prinsă cu multe dureri și treburi am fost eu în ultima vreme, iar asta m-a făcut să pun pe ”pauză” jocurile noastre inventate.

Inițial l-am rugat pe David să se gândească el la un proiect, am zis că asta îi va antrena imaginația. N-a vrut, a zis să inventez eu ceva cu ”frunze”. Și ce putea să gândească psihologul din mine? Ceva cu frunze și emoții, bineînțeles.

Ce am folosit:
– O coală cartonată
– Creion
– Foarfecă
– Lipici
– Frunze din parc pe care le-am cules împreună
– Ochi și un pom-pom (opțional)

Cum am procedat:
Am desenat conturul unei fețe și i-am dat lui David să o decupeze. Nu a ieșit exact ce își dorea, fiindcă a tăiat urechile 😊, așa că m-a rugat să mai fac una și să o decupez eu. Cu cea rămasă a decis să își facă un scut 😊

Eu i-am lipit ochii și nasul și i-am desenat gura, asta după ce l-am întrebat ce emoție ar vrea să reprezinte băiețelul nostru. A ales fericire. Nu aveți nevoie de ochi și nas, puteți foarte bine să le desenați.

David a uns cu lipici pe partea de păr și a pus frunzele așa cum și-a dorit el. Atât!

După am discutat și despre emoții și cum le asociază el în funcție de situație.

Just Have FUN !

 

Mai multe idei de jocuri și activități pe categorii de vârstă și dezvoltare de abilități găsiți aici.

Vă invit să dați like paginii de Facebook a blog-ului sau să vă abonați la newsletter, prin introducerea adresei de e-mail (dreapta paginii, rubrica “Aboneaza-te la blog”). 

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: