5 jocuri de conectare pentru copii energici

David este un băiat energic care nu șade locului o secundă și nici nu tace vreodată 🙂 . Asta m-a făcut să caut jocuri de conectare care să îi permită să fie așa cum e el, ied pe adrenalină:

1. Umflăm baloane și fie ne luptăm cu ele, fie le aruncăm în sus și alergăm după ele încercând să nu le lăsăm să atingă pământul.

2. În fiecare zi, de foarte mult timp, ne jucăm de-a v-ați ascunselea. Este singurul joc în care stă locului și nu vorbește, deci poate 🙂 , dar nu pentru mult timp. Este jocul meu preferat pentru că îmi permite să stau lipită de el și să îl adulmec.

3. Ne jucăm de-a polițiștii, asta înseamnă că unul e hoț și celălat polițistul de serviciu. De multe ori facem acest joc afară și sincer vă spun că n-am nevoie de vreo sală, am făcut destulă febră musculară numai de la asta.

4. Ne luptăm cu pernele în pat, de multe ori unul dintre noi face echipă cu David și îl doboară pe celalalt. Nu întotdeauna îl doboară 🙂 , ca să fiu corectă, nu întotdeauna, adică aproape niciodată nu putem să îl doborâm pe ta-su.

5. Ne luptăm cu săbii din carton sau poliester și alergăm ca besmeticii prin toată casa, sărind peste jucării și peste pat.

Să nu vă fie frică de jocurile de luptă. Mai ales pentru băieți instinctul de a lupta face parte din ei și au nevoie să îl manifeste fără a se simți vinovați. Aceste jocuri îi ajută să își satisfacă această nevoie fără a răni pe nimeni, fiindcă jocurile asta fac, rezolvă ce nu permite realitatea.

Iar joaca te apropie și te conectează cu copilul, ești acolo doar pentru el, să faci și ca el, să râzi, să îl asculți, să îi sprijini nevoile.

 

Cristina Buja
Sunt mamă, psiholog, trainer, ONG-ist și-n toate îmi place să îi învăț pe oameni să se ajute singuri. Aici e culcușul meu cald, pufos, cu miros de scorțișoară, locul unde mă dezbrac de temeri și vă însoțesc cu gânduri, vise, povești, uneori și lacrimi, pentru că, oricât de FUN ar fi să fii părinte, de mii de ori poate fi mai greu când nu poți fi. Aici sunt eu, la fel și altfel, mamă de băiat David și de fetiță înger Emma.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: